Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Προτεραιότητα στα βασικά!

Με την αγορά ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, το 1ο και πιο απλό πράγμα που μπορεί να κάνει, ένας ιδιοκτήτης ψητοπωλείου, είναι να κρατά ηλεκτρονικά αρχεία για όσα σημαντικά θέματα πρέπει να έχει διαθέσιμη πληροφόρηση. Είναι σημαντικό να καταγράφει και ο ίδιος (πέρα από έναν λογιστή) κάποια έσοδα ή έξοδα, μισθούς υπαλλήλων, τιμοκαταλόγους προϊόντων, τηλεφωνικό κατάλογο, λογαριασμούς προμηθευτών, μηνιαίο τζίρο κτλ.

Με ένα απλό παράδειγμα μπορεί εύκολα να δει κάποιος την χρησιμότητα μιας τόσο απλής καταγραφής. Μια απλή διαδικασία ενός ψητοπωλείου είναι οι βάρδιες των εργαζομένων. Ας πούμε ότι κάποιοι υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι έχουν αδικηθεί κάνοντας παραπάνω βραδινές βάρδιες σε σχέση με άλλους. Αν ο εργοδότης έχει χάσει ένα ‘τεφτέρι’ που κράταγε για τέτοια πράγματα δύσκολα θα βγάλει άκρη. Με την βοήθεια ενός Η/Υ όμως μπορεί άνετα να δημιουργήσει ένα αρχείο με τις βάρδιες, να το ενημερώνει σε εβδομαδιαία βάση και να ανατρέχει σε αυτό όποτε χρειαστεί.

Συμπερασματικά μπορούμε εύκολα να πούμε ότι χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις μπορεί ο οποιοσδήποτε να δημιουργεί και να ενημερώνει αρχεία που του δίνουν την δυνατότητα να αντλεί βασικές χρήσιμες πληροφορίες για την πορεία της επιχείρησής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου