Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Ψήνεστε ...για δικό σας ψητοπωλείο; Μέρος 6ο

Επίσης μπορεί να γίνει εξοικονόμηση χρημάτων, στον ενεργειακό τομέα του κάθε καταστήματος. Η σπατάλη χρημάτων που γίνεται από απροσεξίες ή λάθη σε ενεργειακό επίπεδο, κάποιες φορές επιβαρύνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την κερδοφορία των καταστημάτων. Καταρχήν, από την άσκοπη σπατάλη νερού στο χώρο της κουζίνας. Μπορείτε να αγοράσετε πλυντήριο πιάτων, με οικονομική λειτουργία και το οποίο να λειτουργεί, μόνο όταν ο κάδος του πλυντηρίου γεμίσει πλήρως.

Εννοείτε ότι, το προσωπικό της λάντζας πρέπει να μάθει, ότι όταν δεν χρειαζόμαστε άλλο το νερό, η βρύση πρέπει να κλείνει αυτόματα. Αν τυχόν δεν υπάρχει πλυντήριο πιάτων οικονομικής λειτουργίας, μπορεί εύκολα να τοποθετηθούν, αντί των κλασικών βανών, οι νέες βάνες που ο χρήστης χρησιμοποιεί το πόδι του για να τρέξει το νερό (όπως στα αεροδρόμια). Επίσης η χρήση του νερού μπορεί να εξοικονομηθεί και στις τουαλέτες, τοποθετώντας αντίστοιχες βάνες, ρυθμιζόμενης κατανάλωσης νερού, είτε τοποθετώντας καζανάκια μικρού αποθηκευτικού χώρου, είτε καζανάκια με φωτοκύτταρο.

Τέλος, εξοικονόμηση στο νερό μπορεί να γίνει και στο πότισμα των φυτών του καταστήματος. Αντί το προσωπικό να πετάει τα παγάκια (αν υπάρχει παγομηχανή) ή το νερό που δεν καταναλώθηκε από τους πελάτες, πολύ εύκολα μπορούν να ποτιστούν τα φυτά του καταστήματος εξοικονομώντας ενέργεια και χρήμα που δε γίνονται εύκολα αντιληπτά τα μεγέθη των εξόδων από τέτοιου είδους σπατάλες και επίσης διατηρούμε και την φύση ζωντανή και το περιβάλλον για τους πελάτες μας πιο περιποιημένο και ζωντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου