Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Ψήνεστε ...για δικό σας ψητοπωλείο; Μέρος 7ο

Άλλη ενεργειακή και οικονομική σπατάλη είναι του ηλεκτρικού ρεύματος. Αρχικά, εύκολα μπορούν να βρεθούν μηχανήματα ψησίματος που λειτουργούν με αέριο. Έχουν το ίδιο ποιοτικό αποτέλεσμα και γλιτώνουν από την τσέπη του επιχειρηματία πολλά χρήματα.

Τα φώτα που υπάρχουν στους λιγότερο χρησιμοποιούμενους χώρους (αποθήκες, τουαλέτες), μπορούν να αντικατασταθούν με άλλα τα οποία λειτουργούν με χρονοδιακόπτη ή αισθητήρες. Ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα και το γούστο του κάθε επιχειρηματία, υπάρχουν πολλές προτάσεις για την τοποθέτηση καινούργιων λαμπτήρων. Μπορούν επίσης, να αντικατασταθούν με λάμπες φθορίου που έχουν μεγαλύτερη απόδοση, μεγαλύτερο χρόνο ζωής και κοστίζουν λιγότερο. Βέβαια στην αλλαγή τους, θα πρέπει να γίνεται προσεκτική διαχείριση, και να πετιούνται σε ειδικούς χώρους που υπάρχουν, για να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον, περισσότερο από ότι μπορούμε να το βοηθήσουμε.

Έτσι, θα προσφέρετε ένα φιλικότερο περιβάλλον σε εσάς, στο προσωπικό και πολύ περισσότερο στους πελάτες σας!!!!

Σε δεύτερο επίπεδο να γνωρίζετε ότι, τα κλιματιστικά πρέπει να είναι Inverter με αυτόματο πρόγραμμα προσαρμογής της θερμοκρασίας, ώστε όταν φθάσει η θερμοκρασία στα επιθυμητά επίπεδα, να σταματάει η λειτουργία του κλιματιστικού. Επίσης πρέπει να γίνεται συχνή αλλαγή των φίλτρων, γιατί τα βρώμικα φίλτρα, εκτός από άσχημες μυρωδιές και καταπόνηση της ατμόσφαιρας, χρησιμοποιούν περισσότερη ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου