Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

'Ψήνεστε' για δικό σας ψητοπωλείο; μέρος 3ο

Κάτι πολύ σημαντικό που θα πρέπει να προσέξει κάθε επαγελματίας ψητοπώλης είναι στους τιμοκαταλόγους του να αναγράφονται οι θερμίδες και τα λιπαρά. Καλό είναι λοιπόν να προσπαθήσει ο επιχειρηματίας να γίνεται αναφορά στα παραπάνω στοιχεία στο φυλλάδιο ή στους τιμοκαταλόγους και να δίνεται η απαιτούμενη βάση και προσοχή σε αυτό, επειδή ο κόσμος έχει αρχίσει να προσέχει την διατροφή του, και αν δεν το κάνει, σίγουρο είναι ότι θα γίνει στο άμεσο μέλλον.

Ένα σοβάρο ζήτημα, είναι κατά πόσο ο επιχειρηματίας θέλει να αρκεστεί μόνο στην επένδυση του ή θέλει να προσφέρει προσωπική εργασία και μεράκι, στην επιχείρησή του. Εκ των πραγμάτων, για την πλήρη επιτυχία κάθε εταιρίας, πόσο μάλλον ενός σουβλατζίδικου, πρέπει να ιδρώσεις. Ο σκοπός βέβαια δεν είναι απαραίτητα να γίνει ο επιχειρηματίας ‘δούλος’ της εταιρίας του, αλλά διαχειριστής της και διοργανωτής της.

Καλό είναι, ότι για τουλάχιστον τον πρώτο χρόνο της έναρξης των εργασιών, ο ιδιοκτήτης να βρίσκεται στο κατάστημα του. Με αυτόν τον τρόπο και θα επιβλέπει και θα εργάζεται – άρα θα γλιτώνει κάποια έξοδα προσωπικού - και πάνω από όλα, θα μπορέσει να καταλάβει, γρήγορα και σχεδόν ανέξοδα, σε ποια σημεία το εγχείρημά του θέλει κάποια πρόσθετη βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου