Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

'Ψήνεστε' για δικό σας ψητοπωλείο;

Αν πραγματικά σας ενδιαφέρει να δημιουργήσετε ένα πετυχημένο ψητοπωλείο τότε σίγουρα θα βρείτε πολύ ενδιαφέρουσες τις επόμενες αναρτήσεις μας. Μέσα από την καθημερινή μας τριβή με τον χώρο έχουμε συγκεντρώσει βασικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν για το νέο σας ξεκίνημα. Λόγω του οτι είναι πολλά τα θέματα που θα θίξουμε, σήμερα ξεκινάμε με το 1ο μέρος και θα συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα τις επόμενες μέρες.

Η απόφαση να ανοίξει ένας νέος ή παλιός επιχειρηματίας, ένα σουβλατζίδικο, θέλει πολύ σκέψη, πριν την υλοποίηση του εγχειρήματος αυτού. Πολλοί επιχειρηματίες προσπάθησαν, αλλά στην πορεία τα αποτελέσματα τους ανάγκασαν να παραιτηθούν ή να πουλήσουν το κατάστημά τους. Κάνοντας κάποιες βασικές ενέργειες, η νέα σας επιχείρηση, μπορεί εύκολα να γίνει προσοδοφόρα.

Καταρχήν, όπως σε όλες τις επιχειρήσεις και σε όλα τα εγχειρήματα, θα πρέπει να έχει εκπονηθεί κάποιο επιχειρηματικό σχέδιο. Δεν μπορεί κάποιος να δημιουργήσει την επιχείρησή του, χωρίς να έχει σκεφτεί τα προβλεπόμενα έσοδα, αλλά και το πιο σημαντικό, τα έξοδα που θα δημιουργηθούν από την απόφασή του, μέχρι την υλοποίηση του σχεδίου. Και το σημαντικότερο, δεν πρέπει να απογοητεύεται κανείς με την αρχική απόδοση της επιχείρησης. Διότι σε κάθε επιχείρηση, μετά την πάροδο των πρώτων δύο ετών, μπορεί να προβλεφθεί η πραγματική απόδοση του επιχειρήματος για το μέλλον. Τα πρώτα χρόνια είναι διαδικαστικού και διορθωτικού χαρακτήρα.

Το άνοιγμα μιας επιχείρησης συνεπώς και ενός ψητοπωλείου, περιλαμβάνει την ανάγκη ύπαρξης κεφαλαίου κίνησης. Ποτέ δεν μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος, ότι τα χρήματα που έχουν υπολογιστεί, θα είναι και τα τελικά. Απρόβλεπτα έξοδα, πάντα εμφανίζονται, άρα για να μην δημιουργηθούν εξ αρχής οικονομικά προβλήματα, άγχη και απογοήτευση, καλό θα ήταν να υπάρχει διαθέσιμο κεφάλαιο για τις διορθωτικές κινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου